Nieuws

Kerst­huis­je Lau­we doet zijn naam weer alle eer aan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij het invallen van de duisternis gisteravond heeft het ‘Kersthuisje’ in Lauwe voor het eerst weer de meer dan 70.000 kerstlichtjes aangestoken.

Een lust voor het oog en een kleurrijk spektakel dat toch een beetje warmte en licht in donkere tijden brengt. Het aantal lichtjes is van 67.000 vorig jaar naar 73.000 gestegen. En er komen steeds meer kerstfiguren bij.

Johan kan het niet laten

"Ik zeg al jaren dat er niets meer bij kan, maar ik kan het niet laten", zegt bezieler Johan Henry. "En als ik dan iets zie dat ik niet wil kopen, zegt mijn vrouw, die is al even zot als ik: “Ik zie dat graag, doe het maar mee.”

Sinds oktober heeft Johan Henry ononderbroken gewerkt aan dit kleurrijk kunstwerk. Alle gevels en tuinen rondom de woning baden in het licht. Sneeuwmannen, rendieren, kerststerren en sprookjesfiguren brengen bezoekers helemaal in de kerstsfeer. Elk jaar komt er meer en meer volk op af, want het kersthuisje is in de regio een bezienswaardigheid geworden.

 

 

 

 

37.00 Luca Vanderhaegen

Die kerstman die op en neer gaat. (36.46 AANSLUITEND) Omdat het gewoon heel leuk is om te zien. En ook die verlichting.

 

En vorig jaar, in volle coronaperiode, heeft Johan ervaring kunnen opdoen om alles een beetje  veilig te laten verlopen.

 

33.54 JOHAN HENRY, Kersthuisje Lauwe

Ik heb enorm veel volk gehad. Tijdens de weekends was dat hier… de mensen waren gedisciplineerd. Als er hier een mensen of acht stond, wachtten ze op straat. Als er mensen voortgingen, dan komen er nieuwe mensen binnen.

 

Dit jaar wordt uit voorzorg geen kerstmarkt georganiseerd, maar wel een kerstwandeling van 5 kilometer en die loopt ook langs de kazerne, waar de brandweer van Lauwe een kerstchalet heeft opgetrokken.

Stefaan Six