Nieuws

Na kam­pe­ren­de ouders: niet ieder­een heeft plaats­je bij De Parel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Niet alle ouders die deze morgen hun kind bij De Parel wilden inschrijven, hebben een plaats te pakken. De school voor buitengewoon kleuter- en basisonderwijs in Roeselare had amper vijf plaatsen ter beschikking. De school werkt met een chronologische aanmelding. De vijf kinderen die het eerst aangemeld waren, kregen dus de vrije plaatsen. Al sinds afgelopen vrijdag kampeerden er daarom ouders in de school.

"Het is natuurlijk geen hoogdag voor ons," zegt directeur Jo De Grande. "Wij hebben ouders aan de ene kant euforisch blij gemaakt, maar we hebben ook ouders diep teleurgesteld. En dit geeft ons geen goed gevoel."

De Parel had amper 5 plaatsen beschikbaar, waarvoor er deze ochtend 11 kinderen waren aangemeld. Zes onder hen moeten dus op zoek naar een andere school.

Wachtlijst ouders kamperen voor school Roeselare
Nieuws

Ouders kamperen in school voor buitengewoon onderwijs in Roeselare

"Een aantal van die ouders had zich ook al ingeschreven op het loterijsysteem bij wijze van spreken, van andere scholen," zegt De Grande. "Zij hopen daar mogelijks een plaatsje te bemachtigen. Ze staan ondertussen hier in ons inschrijvingsregister op de wachtlijst die ook chronologisch bijgehouden wordt."

De school werkt met een chronologische aanmelding, waardoor sommige ouders er al sinds afgelopen vrijdag kampeerden. Dat ziet de school volgend jaar liever niet meer gebeuren.

"Oorzaak wegnemen"

"Er zijn andere manieren van aanmelden, digitaal. Maar wanneer we een digitaal aanmeldingssysteem kiezen, dan doen we eigenlijk aan symptoombestrijding en nemen we eigenlijk geen oorzaak weg," weet de directeur. "Het liefst van al zouden we zien dat die oorzaak weggenomen wordt. Met andere woorden dat het capaciteitsprobleem aangepakt wordt."

Parel1
Parel2
Wachtlijst ouders kamperen voor school Roeselare
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Celien Tanghe