Nieuws
 | update 

Indruk­wek­kend! Meer dan 6.000 vrij­wil­li­gers haal­den 91.000 liter afval van onze stran­den in 2023

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vorig jaar hebben Proper Strand Lopers maar liefst 91.000 liter aan afval van onze stranden gehaald. De actiegroep startte acht jaar geleden met de opruimacties, en noemt 2023 een succesjaar.

Ook na acht jaar blijkt het enthousiasme van de Proper Strand Lopers aanstekelijk. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de burgeractiegroep die vervuilde stranden opruimt en altijd maar meer aandacht vraagt voor afval en verontreiniging. Ook bedrijven nemen bij wijze van 'teambuilding' met hun hele team deel aan grootscheepse opruimacties. 

"We kennen ook een zeer sterke groei van onze teambuildings. Dat is erg dankbaar. We halen mensen uit het binnenland die niet zo bekend zijn met het probleem en zo laten we hen de problematiek ervaren", vertelt Tim Corbisier van Proper Strand Lopers. 

"In totaal hebben we zo’n 6.250 mensen op de been kunnen brengen. Dat vinden we nog veel belangrijker dat de hoeveelheid geruimd afval. ”

Tim Corbisier, Proper Strand Lopers

Betere samenwerking met kustgemeentes

Daarnaast loopt de samenwerking met de kustgemeentes ook beter. "We hebben een betere samenwerking, meer verspreid over de hele kust. We hebben mooie zomerprojecten. In Oostende met de strandcabine, in Bredene, maar ook in De Haan hebben we een goeie samenwerking", gaat Corbisier verder. 

De Proper Strand Lopers verzamelden vorig jaar 91.000 liter afval, 20 procent meer dan het jaar daarvoor.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe