Nieuws

Hore­ca Vlaan­de­ren deelt stress­bal­len uit

2014-04-27 00:00:00 - Horeca Vlaanderen deelt stressballen uit

Horeca Vlaanderen heeft ook in Oostende, Brugge en Roeselare stressballetjes uitgedeeld. Daarmee verwijst de horecavereniging naar de stress die ondernemers hebben door de hoge loonlasten en het gebrek aan flexibiliteit in de arbeidsduur.

Horeca Vlaandeen blijft de vinger op de wonde leggen en benadrukt dat de spanning oploopt in de sector. horeca-ondernemers staan onder erg onder druk.

De vereniging waarschuwde al meermaals dat heel wat ondernemingen op de fles kunnen gaan als er niet snel gereageerd wordt. Extra begeleiding voor de horeca dringt zich op. "Als straks de geregistreerde kassa wordt ingevoerd, worden alle lonen officieel. Momenteel bedraagt de maximaal toegelaten arbeidsduur 38 uur, met een kleine marge voor overuren. Dat is onwerkbaar voor onze sector", zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche.

Naast een lastenverlaging pleit Horeca Vlaanderen voor een verlenging van de toegelaten arbeidsduur. De beroepsvereniging vraagt om een vrijwillige arbeidsduur tot 48 uur per week mogelijk te maken. In de horeca worden lange dagen geklopt. Werknemers zijn hiervoor ook zelf vragende partij.

Volgens Horeca Vlaanderen is de huidige reglementering volledig onaangepast aan de sector . Het roept de politieke partijen dan ook op na de verkiezingen snel werk te maken van veranderingen. Er werden in Brugge, Oostende en ondermeer Roeselare stressballetjes uitgedeeld aan het publiek om aandacht te vragen voor de horeca.

Stefaan Kerger