Nieuws

Zo’n 1.000 beto­gers op onder­wijs­ac­tie in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na Antwerpen gisteren is het vandaag de beurt aan onze provincie: de onderwijsvakbonden gaan in Oostende samen met honderden leerkrachten de straat op. Ze protesteren tegen voorstellen in het rapport van de Commissie Van Wijzen. Zij moeten een modern personeelsbeleid uitstippelen maar volgens de actievoerders zijn ze daar niet in geslaagd.

Meer dan 1.000 leerkrachten verzamelsen in Oostende tegen het rapport dat minister van onderwijs Ben Weyts bestelde bij de Commissie van Wijzen. Het rapport bevat een verregaande hervorming van het beroep van leerkracht. Vooral de 38-uren week in het onderwijs stuit op veel protest.

Staking onderwijs
Nieuws

Onderwijsstaking treft West-Vlaamse scholen: 1.000 leerkrachten trekken de straat op

Staking1
Staking2
Staking3
Staking4

Drie van de vier onderwijsvakbonden organiseren vijf actiedagen, in elke  provincie één. Volgens hen maakt het rapport het onderwijs niet kwaliteitsvoller en aantrekkelijker. Nancy Libert, ACOD: "Er zal heel veel macht gegeven worden aan de schoolbesturen, dat betekent heel veel subjectiviteit die erin kruipt. De noden waar de mensen vandaag mee geconfronteerd worden, namelijk een personeelstekort en een vermindering van de kwaliteit, daar doet dit plan niets aan."

"Aan het personeelstekort en de vermindering van de kwaliteit, daar doet dit plan niets aan."

Nancy Libert

De volgende actiedag is 13 mei in Leuven.

De redactie