Helft min­der woning­in­bra­ken in Bre­de­ne & De Haan

Vorig jaar is de geregistreerde criminaliteit met 6,5 % gedaald in de politiezone Bredene/De Haan.

Vooral de woninginbraken en inbraakpogingen zijn zelfs met de helft gedaald.  De zone zag ook het aantal geweldsmisdrijven, fietsdiefstallen en vandalisme verminderen.  Diefstallen uit of aan voertuig blijven min of meer op hetzelfde niveau. Het grootste deel daarvan gebeurde langs de Koninklijke Baan zowel in Bredene als in De Haan in de maanden juli, augustus en september.

Een echte verklaring voor de daling van de cijfers heeft de politie van Bredene/De Haan niet. De dalende trend is al merkbaar sinds 2012. Maar de politie probeert maximaal op het terrein aanwezig te zijn. Het voorbije jaar slaagden de politiediensten van Bredene/De Haan erin om drie inbrekerbendes op te pakken.

Waakzaamheid geboden

Aan begin van het toeristisch seizoen roept de politie van Bredene/De Haan de mensen op om waakzaam te zijn en zich zo veel mogelijk te wapenen tegen diefstallen en inbraken. "Bij het opmerken van verdachte gedragingen belt u best zo snel mogelijk het noodnummer 101", zegt commissaris Dennis Goes. "Het is altijd handig voor de politie als u een goede beschrijving van de persoon en/of de nummerplaat, merk, type en kleur van het voertuig kunt meegeven".

De redactie