Nieuws

Haven Oos­ten­de: vorig jaar was sterk jaar”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Veel trafieken, een stijgende werkgelegenheid en een behoorlijk financieel resultaat. Dat zijn de conclusies van de jaarevaluatie bij Haven Oostende.

"Een uitzonderlijk sterk jaar." Zo omschrijft de top van de haven in Oostende vorig jaar. "Sinds 2019 zijn er in de haven Oostende ruim 450 jobs bijgekomen. Sinds 1997, het eerste jaar na de teloorgang van de RMT is er nog nooit zoveel winst gemaakt én dat voor het vierde jaar op rij," zegt de directie. "We kijken vooral naar de toegevoegde waarde. bijvoorbeeld de tewerkstelling en bijkomende jobs," zegt voorzitter en schepen van economie Charlotte Verkeyn. We zitten nu aan 10.000 mensen die direct of indirect rond de haven van Oostende tewerkgesteld zijn rond het maritieme."

Nieuwe loods

De goeie cijfers motiveren de haven ook om te investeren. Volgende week start de haven met de bouw van een grote nieuwe loods op de zwaarlastkade van Rebo. "We gaan 4 miljoen euro investeren in een nieuwe loods met de omvang van een voetbalveld," zegt CEO Dirk Declerck. "We willen blijven nieuwe trafieken aantrekken, ook internationaal, en ik ben ervan overtuigd dat die nieuwe loods ons zeker zal kunnen helpen."

De haven van Oostende wil zich diverser inzetten, maar ook blijven specialiseren in windmolenparken en onderhoud. Ook de toekomstige windturbinebouw in de Prinses Elisabethzone voor de kust van De Panne wordt een uitdaging. De nodige contracten daarvoor moet Oostende wel nog binnenrijven.

 

 

2023-03-30 00:00:00 - Haven Oostende: "vorig jaar was sterk jaar" - whatsapp_image_2023-03-30_at_13.29.15.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Stefaan Kerger