Nieuws

Gro­te con­tro­le van fiet­sen en brom­fiet­sen in cen­trum Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge heeft de politie een grote controle gehouden bij fietsers. Er zijn onder andere boetes uitgedeeld voor het negeren van verbodsborden en het gebruiken van de telefoon op de fiets.

De politie ging deze week op sociale media vooral preventief te werk, maar dat lag vanmiddag in Brugge helemaal anders. Een controlepost stond op gesteld op de Markt.

"De grote problematieken zijn vooral dat mensen vaak met hun telefoon bezig zijn op de fiets," zegt hoofdinspecteur Kenny Tordoir van de Brugse politie ." Dat ze vaak tegen richting rijden waar ze niet mogen fietsen en dan ook soms hun fiets besturen zonder hun handen aan het stuur te houden."

"Ik dacht eerst dat het negatief was omdat ze me tegenhielden. Maar nu ben ik blij dat mijn fiets in orde is en het goed is afgelopen."

Fietser Anita Vandecasteele

Ook fietsers met de smartphone in de hand vielen door de mand, zegt hoofdinspecteur Tordoir. "Dat komt neer op zowat 184 euro, een zeer hoge boete. Je bent natuurlijk met je telefoon zeer snel afgeleid waardoor je geen aandacht meer hebt voor de omgeving. Dat kan heel gevaarlijke situaties veroorzaken."

Jens Lemant
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse