Nieuws

Gezocht: dader en getui­ge van over­val in Oostende

2022-04-25 00:00:00 - Gezocht: dader en getuige van overval in Oostende

Politie en parket zijn op zoek naar een man die eind vorig jaar een overval pleegde in Oostende, en ze zoeken ook een mogelijke getuige.

Op woensdag 1 december 2021 rond 20.10 uur kwam een man de nachtwinkel “Westside” binnen, gelegen in de Professor Jozef Vercoulliestraat in Oostende. Hij haalde een vuurwapen uit de zak van zijn trui en richtte het onmiddellijk op de uitbaatster. Daarna stapte hij tot aan de toonbank en wees naar de kassa. Hij wilde het geld.

De uitbaatster deed alsof zij naar de kassa ging om het te geld te nemen, maar in plaats daarvan duwde ze met haar voet op de alarmknop. De vrouw trachtte zich te verdedigen, waarop de dader achter de toonbank kwam. Hij greep de uitbaatster bij de keel en duwde haar weg in de hoek. Uiteindelijk nam de dader zelf ongeveer 200 euro uit de kassa. Het feit dat er tijdens de overval een heel luid alarm afging, bleek hem niet te deren. Hij vluchtte weg in de richting van de Dokter Verhaeghestraat.

De speurders zijn op zoek naar de man maar ook naar een vrouwelijke getuige die vlak voor de overval een aankoop heeft gedaan. Het kan zijn dat deze vrouw de dader heeft gekruist en zo mogelijks belangrijke informatie heeft voor de onderzoekers.

Persoonsbeschrijving van de verdachte

De man is vermoedelijk rond de 25 jaar oud en spreekt Nederlands. Hij is zo’n 1m75 à 1m80 lang en struis gebouwd. Hij heeft een opvallende tatoeage op zijn linkerhand. Hij droeg een lichtkleurige trui met kap, een zwarte broek, zwarte schoenen met een witte zool en hij had een mondmasker op. Hij is te voet gekomen en ook te voet vertrokken.

Persoonsbeschrijving van de getuige

De vrouwelijke getuige droeg die dag een donkere jas met een witte muts en een rode sjaal. Ze droeg donkere schoenen met een witte zool. Ze had een donker mondkapje op. Herkent u de verdachte of de getuige op de bewakingsbeelden, of indien de getuige zichzelf herkent, aarzel niet contact op te nemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu . U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 300. U kan het bericht nalezen op www.politie.be www.politie.be .

 

Redactie