Nieuws

Nieu­we gemeen­te­school Kuur­ne opent met huwe­lijk tus­sen twee oude scholen’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kuurne is nieuwe gemeenteschool Nest klaar, en dat wordt gevierd met een symbolisch huwelijk van twee scholen. De nieuwe school vlakbij de paardenrenbaan heeft ook een sporthal die door lokale verenigingen zal gebruikt worden.

Nest wordt vanaf september de nieuwe thuis van zo’n 300 kleuters en leerlingen uit twee scholen: Pienter en Wijzer. Maar de oude gebouwen voldoen niet meer aan de huidige normen. De nieuwe school kost om en bij de 8 miljoen euro, en is gebouwd op een braakliggend terrein van 10.000 vierkante meter. Er is ook veel aandacht voor groen en ontspanning buiten. 

Nest1
Nest2
Nest3
Nest4
Nest5
Nest6

Philip Vertriest, directeur gemeenteschool Nest Kuurne: “We zaten al van 1992 met containerklassen in Pienter. Deze nieuwe site is gebouwd naast de hippodroom. De groene omgeving is een enorm pluspunt. De kinderen kunnen hier in het groen spelen, er zijn veel meer uitdagingen op de speelplaats. Het gebouw is ook modulair opgebouwd. Niet gewoon leslokalen naast elkaar. Maar met heel veel mogelijkheid tot differentiatie zodat we voor elk kind de lat uitdagend, realistisch en hoog genoeg kunnen leggen.”

Lorenzo Dejonghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.