Nieuws

Flak­ka­ge­brui­ker dwaalt rond sta­ti­on van Diks­mui­de: film­pje eerst op soci­a­le media, pas dan poli­tie verwittigd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Diksmuide is in de ban van een filmpje waarin een man onder invloed van de zombiedrug ‘flakka’ rond het station dwaalt. Daarin maakt hij vreemde, dansende bewegingen. Burgemeester Lies Laridon vindt het onaanvaardbaar dat de hulpdiensten niet vroeger gebeld werden.

De beelden dateren van zaterdagavond in de buurt van het station van Diksmuide. Een man wandelt rond en maakt vreemde bewegingen met z’n armen. Hij is onder invloed van de zombiedrug Flakka. Het filmpje komt eerst op sociale media, pas daarna is de politie verwittigd. 

"Wij zien vaak dat filmpjes gedeeld worden op sociale media terwijl nog niemand de politie verwittigd heeft. In zulke situatie vragen wij absoluut dat de mensen de 101 bellen, zodanig dat de hulpdiensten onmiddellijk kunnen uitrukken om te zien of dat een gevaarlijke situatie is. Want zulke mensen kunnen een gevaar zijn voor zichzelf, maar ook voor anderen”, reageert burgemeester Lies Laridon. 

Flakka kan via een pijp geïnhaleerd worden
Nieuws

Nu al in top 5 van meest gebruikte drugs: flakka verspreidt zich razendsnel in Zuid-West-Vlaanderen

Opvallende geur

Na de melding ging de politie meteen ter plaatse. Daar viel hen meteen de geur op die met de zombiedrug ‘flakka’ in verband wordt gebracht. In het station troffen de agenten twee personen onder invloed aan. Een van hen was zelfs tegen een muur aan het praten. De politie nam het tweetal mee, het parket moet nu bekijken of ze verder vervolgd worden. 

'Flakka' is een goedkope en erg verslavende drug die vooral in opmars is in de buurt van Roeselare, maar ook in Diksmuide al een dodelijk ongeval veroorzaakte.

Celien Tanghe
Nathalie Dewulf