Nieuws

Film­fes­ti­val Oos­ten­de pakt uit met rebels’ pro­gram­ma van meer dan 125 films

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Filmfestival Oostende heeft het volledige programma bekendgemaakt met meer dan 125 films en ook een pak series. Master van het festival Gene Bervoets koos acht films rond het thema 'Rebel, sans Gene: Come as you are' en dat thema wordt in het volledige programma doorgetrokken. Tot de selectie van Bervoets behoren onder meer 'A Night at the Opera', 'The General', 'West Side Story' en 'Mutiny in Heaven: The Birthday Party'.

De zestiende editie van het filmfestival wordt in januari geopend met films en series van eigen bodem. Eerder werd al de openingsfilm 'Holy Rosita' aangekondigd, het langspeeldebuut van Wannes Destoop. Ook de reeks 'The Couple Next Door' van Dries Vos en 'Skunk' van Koen Mortier staan op de planning tijdens het openingsweekend. Het slotweekend wordt op vrijdag 2 februari afgetrapt met 'De magneet man' van Gust Van den Berghe.

Documentaires

Verder staan er ook heel wat documentaires op het programma. Zo kan het publiek gaan kijken naar '8 Islands' van Klaas Backers over ultrasporter Matthieu Bonne, maar ook naar 'James Ensor. De Man Achter het Masker' van Maarten Vandeursen.

Ook in de verschillende deelcompetities zullen tal van films te zien zijn. Zo staan ook volgende films geprogrammeerd: 'Evil Does Not Exist' van Ryûsuke Hamaguchi, 'The Peasants' van DK Welchman en Hugh Welchman, 'Quitter la nuit' van Delphine Girard en Asmae El Moudirs 'The Mother Of All Lies'.

Gene Bervoets FFO 24
Nieuws

Gene Bervoets is master van Filmfestival Oostende

De redactie