Nieuws

Gene Ber­voets is mas­ter van Film­fes­ti­val Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De master van Filmfestival Oostende is dit jaar acteur Gene Bervoets. Het festival, dat plaatsvindt van 26 januari tot en met 3 februari, opent met de wereldpremière van 'Holy Rosita' van Wannes Destoop uit Waregem. 

Voor zijn zestiende editie heeft Filmfestival Oostende (FFO) Gene Bervoets voorgesteld als master. Als acteur is hij bekend van theater, film en televisie, onder meer van de series Windkracht 10 en Beau Séjour, en de film SM-rechter. Als overkoepelend thema kiest Bervoets voor 'Rebel, sans Gene: Come as you are'.

"Dat heeft twee betekenissen. In de eerste plaats is het schaamteloos zijn zonder enige belemmering. Maar voor mij betekent het ook zonder Gene, zonder mij dus. Het gaat niet over mij", legt Bervoets uit. De acteur wil met het thema de deuren zo breed mogelijk openzetten. Het is een ode aan de diversiteit en een onderzoek naar hoe mensen samen kunnen omgaan met een wereld die steeds sneller verandert. 

"De nieuwe serie waar ik de hoofdrol in speel, Assisen 2, wordt getoond. Maar ook 'Will', van Tim Mielants, komt aan bod."

Gene Bervoets, Master Filmfestival Oostende

Tien films

De Masterselectie bevat tien films en de eerste vier titels werden al bekendgemaakt. Zo behoren 'Death in Venice' van Luchino Visconti, 'Lost Highway' van David Lynch, 'Amores perros' van Alejandro González iñárritu en 'The Master' van Paul Thomas tot de selectie.

Voorstelling FFO 24

Na twee kortfilms nu eerste langspeler voor Wannes Destoop

Zoals elk jaar opent het festival Vlaams en dat wordt het moment voor Waregemnaar Wannes Destoop en zijn wereldpremière van Holy Rosita. "Het is mijn eerste grote langspeelfilm en ik ben fier dat ik die hier mag voorstellen. Twee kortfilms van mij hebben hier ook al gestaan", vertelt Destoop. 

"Holy Rosita vertelt het verhaal van de goedlachse Rosita, met een vurige kinderwens... Maar haar naasten vinden dat geen goed idee."

Wannes Destoop, regisseur 'Holy Rosita'

Ensors en Jamies

Als aflsuiter van het filmfestival vindt op zaterdag 3 februari het Gala van De Ensors plaats in Kursaal Oostende. Op vrijdag 2 februari worden de Jamies, de Vlaamse online video awards, voor de vierde keer uitgereikt tijdens FFO.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe
Belga