Nieuws

FFO reikt Life­ti­me Achie­ve­ment award uit aan film­ma­ker Marc Didden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het filmfestival van Oostende heeft de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Marc Didden. De filmmaker en journalist is vanaf nu ook eigenaar van een ster op de dijk van Oostende. 

De 74-jarige Didden was in de jaren 80 de regisseur van de klassiekers ‘Brussels by night’ en ‘Sailors don’t cry’. Twee jaar geleden kwam een boek van hem, ‘Over Cinema’, uit.

Dat bestaat uit memoires en gaat dieper in op zijn liefde voor cinema. Burgemeester Bart Tommelein was aanwezig bij de uitreiking. Het filmfestival heeft ook de roadmovie ‘Istanbul’ van Didden uit 1985 geprogrammeerd.

West-Vlaams openingsweekend

De film ‘Holy Rosita’ van de Waregemse regisseur Wannes Destoop was vrijdagavond de opener van het filmfestival. Zijn naam is vrijdag vereeuwigd in een ster op de dijk van Oostende. Heel wat schoon volk passeerde op de rode loper. Onder andere acteur Rik Verheye en zanger Lennert Coorevits tekenden present. Regisseur Lukas Dhont, die vorig jaar op de Ensors in Oostende de prijs voor Beste Film won, was er ook bij.

Zaterdag had het programma een West-Vlaamse toets. 'Skunk' van regisseur Koen Mortier uit Beernem speelde, net als 'Hazegras' over de gelijknamige wijk in Oostende. De documentaire '8 Islands' over de acht triatlons die Matthieu Bonne in acht dagen op alle Canarische eilanden aflegde, ging zaterdag in première.

Ster1
Nieuws

Filmfestival Oostende is gestart

Genebervoetsffo1
Lukasdhontffo2
Rikverheyffo4
Wannesdestoopffo3
Lennertcoorevitsffo5
Redactie