Nieuws
 | update 

Fami­lie­dra­ma Ware­gem: man aan­ge­hou­den voor moord en opzet­te­lij­ke brandstichting

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waregem is woensdag een 43-jarige vrouw overleden na een ruzie binnen het gezin. De omstandigheden worden nog onderzocht. Het parket bevestigt dat haar man van 44 is opgepakt.

De man van 44 heeft zijn vrouw omgebracht met enkele messteken, verspreid over het hele lichaam. Hij stichtte daarna ook brand in hun wagen, die in de garage stond. Het vuur is overgeslagen op de woning. "Eerst heeft hij zijn vrouw messteken toegebracht in de keuken en toen heeft hij de wagen die in de garage stond in brand gestoken. De wagen is ontploft en uiteindelijk is dan ook een stuk van het huis afgebrand", bevestigt Tom Janssens van het Parket van West-Vlaanderen. 

Het koppel baatte in hun woning langs de Zultseweg een wellness uit. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze de vrouw zwaargewond aan in de keuken. Het slachtoffer werd nog naar buiten gebracht en ter plaatse gereanimeerd, maar bezweek aan haar verwondingen. Ook daarover is het parket formeel: het zijn de messteken die de vrouw fataal waren.

Familiedrama Waregem

Het huis waarin het koppel woonde

Drie kinderen stellen het goed

De drie kinderen (6, 9 en 11 jaar) van het koppel waren thuis op het moment van de feiten. Ze verblijven in het ziekenhuis, maar stellen het gezien de gebeurtenissen relatief goed. De man is opgepakt en werd afgelopen nacht verhoord. Morgen volgt er nog een autopsie op het lichaam van de vrouw. 

In de loop van de namiddag werd de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden voor moord en opzettelijke brandstichting in een bewoond huis. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. 

Wie vragen heeft over familiegeweld kan terecht op de hulplijn 1712 of op 1712.be.

Tijs Neirynck
Celien Tanghe
Jens Lemant