Nieuws

Ex-part­ner en fami­lie heb­ben goe­de her­in­ne­rin­gen aan Rido­an O.

Assisenproces jill himpe

Belga

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft een ex-partner verklaard dat ze goede herinneringen heeft aan Ridoan O. (43).

De beschuldigde werd omschreven als beschermend en zorgzaam. Na de relatie bleven ze gewoon vrienden. "Hij is nooit gewelddadig geweest, anders zou ik hem niet gaan bezoeken in de gevangenis. Hij is een mens die gevoelens heeft voor andere mensen, zeker niet schijnheilig. Hij is ook altijd eerlijk geweest."

De burgerlijke partijen confronteerden de ex-partner van de beschuldigde wel met de veroordelingen die hij eerder opliep. De vrouw herinnerde zich nog dat O. een tijdje in voorhechtenis zat voor een gijzeling, maar beweerde weinig te weten over zijn strafblad. "Ik weet dat hij een paar keer is moeten voorkomen. Maar naar mij toe was hij wel beschermend en was dat een gewone normale relatie."

Joviale kerel

Ook door een voormalige leerkracht Frans werd O. als een aangename, joviale kerel bestempeld, net als door jeugdwerker Joost B.

En ook de broers en zussen van de beschuldigde hebben hun getuigenis afgelegd. Ridoan werd omschreven als behulpzame, joviale kerel, die in de maanden voor de feiten in een neerwaartse spiraal belandde. Zijn broers en zussen geloven ook dat hij nooit de intentie had om zijn partner van het leven te beroven.

Belga
Ben Storme