Nieuws

Dit het nieu­we HEY muse­um in Knok­ke-Heist: het vroe­ge­re Sin­c­fa­la is vol­le­dig gerenoveerd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Knokke-Heist is het HEY museum officieel geopend. Aan het voormalige museum Sincfala is twee jaar gewerkt voor de renovatie. Het museum toont het verleden van de kustgemeente Knokke-Heist maar focust ook op het heden en de toekomst.

Het HEY Museum ligt aan de Pannenstraat. “Na een grondige renovatie van het oude schoolgebouw, is de volledige museumsite afgewerkt”, zegt de gemeente Knokke-Heist. Het hoofdgebouw is beschermd als monument en dus moest met veel zaken worden rekening gehouden bij de opknapbeurt.

In het HEY museum krijg je een blik op de geschiedenis van de mondaine badplaats. Dat gebeurt door objecten maar ook door bijzondere verhalen van mensen.

Museum HEY Knokke Heist 2

Feestelijk openingsweekend

“De hele zomer lang zijn er leuke activiteiten gepland in het HEY Museum: strandbloemenworkshops, een stadswandeling in deelgemeente Heist, een boekvoorstelling ... De perfecte uitstap voor jonge gezinnen en iedereen die graag in de geschiedenis van Knokke-Heist wil duiken”, aldus de gemeente.

De officiële opening gebeurde door burgemeester Jan Morbee en gedeputeerde van de provincie Sabien Lahaye-Battheu.

Het grote publiek kan het HEY Museum gratis bezoeken tijdens het openingsweekend op 29 en 30 juni. “Er zijn tal van optredens, leuke activiteiten en workshops”, zegt Knokke-Heist.

Museum HEY Knokke Heist 3
Nathalie Dewulf
Andy Debo