Nieuws

David Dehe­nauw ver­rast Geri Hae­ryn­ck, de ama­teur­weer­man die voor een jaar lang het weer kan voorspellen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Iedereen wil het weten: welk weer krijgen we de komende tijd, krijgen we een mooie zomer en -wie weet- zelfs een witte kerst? Amateurweerman Geri Haerynck uit Koekelare heeft zijn voorspelling in elk geval al klaar. 

Geri kijkt altijd één jaar vooruit, en maakt zijn voorspellingen telkens rond de jaarwissel. Hoe hij dat kan, houdt hij zelfs voor échte weermannen geheim. Ook voor David Dehenauw. De Blankenbergse weerman stond vanmorgen als verrassing bij Geri aan de deur. Geri Haerynck: “Ik ben daar echt van verrast. Focustv had daar niets van gezegd. Dat is eigenlijk fantastisch. Ik ga nu veertien dagen weer één en ander moeten horen.”

"Focustv had daar niets van gezegd. Dat is eigenlijk fantastisch."

Geri Haerynck, weersvoorspeller

Geri heeft zijn weersvoorspelling voor heel 2024 al klaar. Al 30 jaar dag aan dag houdt Geri daarvoor de weersomstandigheden in onze regio bij, ook de regenval en overstromingen, extreme droogtes, ijsdagen, … . En hij baseert zich op eigen waarnemingen. Maar hoe dat leidt tot precieze voorspellingen, blijft een geheim. Geri Haerynck, weersvoorspeller: “Het gaat nu in de komende maanden veel droger zijn dan vorig jaar. We krijgen een slechte augustusmaand, een slechte septembermaand. Ik denk dat het zo zal zijn.”

Geri is een unicum

David Dehenauw is een en al aandacht. Maar zelf waagt hij zich niet zover als Geri. David Dehenauw, weerman: “Ik werk voor het KMI. Ik ben op Vlaamse en Waalse tv-zenders en radiostations. Als het mis is, dan moet ik het overal gaan uitleggen. Dus, ik ben daar voorzichtig mee. Maar het gebeurt wel eens dat ik het doet. Maar wel geen jaar vooruit. Maar Geri is een unicum. Daarom ben ik blij dat ik hier bij hem ben en kennis heb kunnen maken. En dat hij mij alles toont wat hij heeft opgeschreven. Dat is heel interessant.”

2023-08-01 00:00:00 - Hoe Kerstmis ons weer bepaalt: Geri uit Koekelare voorspelt beter weer over enkele weken
Nieuws

Hoe Kerstmis ons weer bepaalt: Geri uit Koekelare voorspelt beter weer over enkele weken

"Geri is een unicum. Daarom ben ik blij dat ik hier bij hem ben en kennis heb kunnen maken."

David Dehenauw, weerman

Dit zijn de voorspellingen van Geri voor 2024:

Weerman Geri Haerynck 1 page 0001
Stefaan Six
Ben Storme