Nieuws

Code oran­je: van­af 3 uur kans op glad­heid in West-Vlaanderen

2023-01-16 00:00:00 - Code oranje: vanaf 3 uur kans op gladheid in West-Vlaanderen

Het KMI waarschuwt, specifiek voor West-Vlaanderen, dat er vanaf 3 uur 's nachts grote kans is op ijzel en ijsplekken. Later is dat ook zo in de rest van België. Daarom is er voor het hele land code oranje. Let dus op, morgenochtend.

Het heeft de voorbije dagen al overvloedig geregend, ook vandaag nog. Net daarom is de intredende vorst die ons vannacht te wachten staat, net zo gevaarlijk. Het KMI verwacht dat de temperaturen onder nul eerst in het westen van het land zullen optreden. Daarom geldt er na middernacht in West-Vlaanderen code oranje voor gladheid.

Meer concreet verwacht het KMI vanaf 3 uur 's nacht de eerste gevallen van ijzel in West-Vlaanderen. Later in de nacht schuift de gladheid op verder landinwaarts. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de situatie nauwgezet op, en rukt uit met strooiwagens. Maar toch geldt de waarschuwing voor gladde wegen en fietspaden.

WAARSCHUWINGEN: #GLADHEID
Morgenochtend/-voormiddag is het uitkijken voor gladheid door opvriezing van natte weggedeelten. pic.twitter.com/8axtnosKdH

— Ward Bruggeman (@MeteoWard) January 16, 2023

 

Goedenavond! Vanavond en vannacht verlaten de meeste buien geleidelijk de Benelux en wordt het overwegend #droog met #opklaringen. De minima schommelen rond en onder het #vriespunt waardoor het tot gladde plekken kan komen op de baan! Wees voorzichtig! pic.twitter.com/WnQM2oC0T5

— NoodweerBenelux (@NoodweerBenelux) January 16, 2023

Bart Coopman