Nieuws

Brug­se stu­den­ten­club wil van slecht ima­go af: Beeld van extre­me dopen klopt al lang niet meer’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ook de West-Vlaamse studentenclubs komen in een slecht daglicht te staan door de zaak Sanda Dia en de hele Reuzegomaffaire. Dat zegt Brihos, een Brugse studentenclub, verbonden aan hogeschool Howest.

Brihos wil van het slechte imago af en wil ook toekomstige studenten warm maken voor het lidmaatschap. Het stereotiepe beeld van zuipen en extreme dopen klopt al lang niet meer, klinkt het. Sam Verleye, preses Brihos: "We willen aantonen dat studentenclubs over het algemeen totaal niet meedoen aan die extreme praktijken die ze in Leuven en Vorselaar hebben gedaan en meer een community-building en vriendschappelijk iets zijn. Dat is het stereotiep beeld van een studentenclub: dat wij een zuipclub zijn, niets anders doen dan naar huis kruipen na een feestje. Dat is niet het geval."

Door de Reuzegomaffaire haken ook veel sponsors af. "We hebben heel veel sponsors gezien die door de zaak Sanda Dia beïnvloed zijn. Ze zeggen: wij willen ons niet affiliëren met een studentenclub. We vinden dat heel spijtig maar we snappen het ook wel."

Brihos telt een zeventigtal leden. Het hoopt volgend academiejaar op dertig tot veertig nieuwe schachten.

Lees ook:

 

Redactie