Nieuws

Brug­ge plant­te mees­te bomen aan en wint Gou­den Boslabel

Boslabel bos lente bloemen

Brugge is de stad in Vlaanderen die het meeste bomen heeft aangeplant. Daarom krijgt het stadsbestuur het gouden boslabel van de Bosalliantie.

De voorbije legislatuur werden verschillende stappen gezet om meer groen te voorzien in Brugge. “We zorgden voor meer groen in de stad, denk maar aan bomen in grijze straten, parklanen en parken. Ook kunnen inwoners een gratis boom aanvragen voor in hun voortuin", zegt schepen Mercedes Van Volcem.

37 ha bos in vijf jaar

In vijf jaar tijd kwamen er 114.878 bomen bij in Brugge, goed voor 37 hectare aan bos. “We kochten als stad ook strategische gronden aan om de leefbaarheid te versterken: de site Gulden Kamer voor sportuitbreiding, de Boninvest om de Vesten te versterken, de hoeve Steevens om park en bos te maken in Sint-Kruis."

“Groene longen in een stad zijn van groot belang. Ze zetten mensen aan om meer te bewegen, vaker naar buiten te gaan en zorgen voor meer contact tussen buurtbewoners."

Mercedes Van Volcem, schepen in Brugge

Daarbij is de schepen ervan overtuigd dat meer groen de hitte in een stad tempert. Op 14 mei won Brugge daarom het gouden boslabel voor de stad die het meeste bomen aanplantte in 2023.

Opvallend: West-Vlaanderen scoort het minst goed van alle provincies, maar Brugge is koploper.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere