Nieuws
 | update 

Brand­weer­zo­nes Flu­via en West­hoek ruk­ten al meer dan 200 keer uit: Voor­al klei­ne­re incidenten”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Brandweerzone Fluvia kreeg tot nu toe 131 oproepen binnen rond wateroverlast en stormschade. In de Westhoek noteerden ze voorlopig 116 tussenkomsten. De opdrachten beperkten zich vooral tot kleinere incidenten zoals omgewaaide bomen, ondergelopen straten en de vraag naar extra zandzakjes. 

Gisteren sprong brandweerzone Fluvia ook bij met logistieke hulp bij in Oost-Vlaanderen. "Na de vorige wateroverlast hadden we nog een grote hoeveelheid zandzakken in stock. We hebben daarom 2.000 zandzakken overgebracht naar de brandweerkazerne in Oudenaarde”, klinkt het bij zone Fluvia.

Leie Kortrijk

De Leie in Kortrijk

Rustiger in de Westhoek, al blijft de brandweer waakzaam

Bij brandweer Westhoek kregen ze iets minder oproepen. Daar rukten de brandweermannen zo’n 116 keer uit. 56 oproepen waren gerelateerd aan wateroverlast en de overige 60 waren voor stormschade.

Vandaag blijft de brandweer waakzaam. “We vermoeden dat de waakpeilen nog de ganse dag overschreden zullen blijven. Dat kan resulteren in enkele waterlopen en beken die buiten hun oevers zullen staan en op enkele plaatsen zo over straten kunnen lopen”, klinkt het bij brandweer Westhoek. Die straten blijven daarom nog de hele dag afgesloten. De brandweer maant iedereen aan om de signalisatie niet te negeren en zeker ook niet weg te plaatsen.

Noodnummer 1722 blijf actief

Wie storm- of waterschade oploopt waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket op www.1722.be of het telefoonnummer 1722 een aanvraag indienen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties bel je het nummer 112.

Celien Tanghe
Tijs Neirynck