Nieuws
 | update 

Brand Harel­be­ke: ver­mis­te zeven­ti­ger over­le­den teruggevonden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De zeventiger die vermist was na de brand in Harelbeke is overleden teruggevonden. Dat meldt de stad.

De zware brand brak uit bij een kledingzaak en sloeg over naar een handcarwash. Er was even de vrees dat het vuur zou overslaan naar houtbedrijf Omniplex, maar dat kon de brandweer uiteindelijk vrijwaren. 

De 25 mensen die geëvacueerd waren, hebben de nacht thuis kunnen doorbrengen. CO-metingen in de loop van de avond waren negatief, zegt de brandweer. De brandweer heeft de hele nacht nageblust op de site.

Dronebeeld Brand Harelbeke
Nieuws

VIDEO: dronebeelden tonen de impact van de bedrijfsbrand in Harelbeke

Opruiming

Vandaag starten de opruimwerken. De brandweer laat weten dat er geen rookvorming meer is. Tijdens de opruimfase kan er wel nog wat rookhinder ontstaan, maar die zal beperkt blijven.

De stad geeft op haar website meer info over wat je moet doen met roetresten in je tuin. "Bij vaststelling van schadegevallen ten gevolge van de brand of neerslaande roetresten, is het aangewezen om je eigen brandverzekeraar zo snel mogelijk te contacteren", zegt de stad.

De hulpdiensten streven ernaar om het stuk Gentsesteenweg terug open te stellen tegen de middag.

Brand eist een dode

Tot donderdagmiddag was een zeventiger vermist. Hij bevond zich op de site toen de brand uitbrak", zegt burgemeester Alain Top. De zeventiger was aan het werk in een loods met oorlogsmateriaal. Ook zijn wagen stond nog op de site.

"Het is met diepe droefheid dat het lokaal bestuur van Harelbeke bevestigt dat er een slachtoffer is gevonden in de nasleep van de tragische brand die gisteren woedde. De hoop dat het bij materiële schade zou blijven, is ijdel gebleken."

De wetsgeneesheer komt vandaag om 17 uur ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Dit onderzoek is cruciaal om de identiteit van het slachtoffer officieel te bevestigen en om de doodsoorzaak vast te stellen.

Er werd ook een parketdeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen. 

Redactie