Nieuws

Bite Back ver­zet zich tegen Aspro Parks, eige­naar van 6 dol­fi­na­ria zoals Bou­de­wijn Seapark

Bite Back Aspro Parks dolfinaria

Vandaag ondernam de dierenrechtenorganisatie Bite Back actie tegen Aspro Parks, het moederbedrijf van het Brugse Boudewijn Seapark-dolfinarium en tevens de eigenaar van dolfinaria in Nederland en Spanje. 

Nadat Ben Weyts in juli een uitzondering had gemaakt voor het voortbestaan van het dolfinarium, richt de dierenrechtenorganisatie zich nu op de kern van de kwestie. Ze roepen Aspro op om hun zes dolfinaria te sluiten of een andere bestemming te geven. Komend weekend zullen er ook acties plaatsvinden in Nederland en Spanje.

Jarenlange strijd

Aspro Parks, eigenaar van 68 amusementsparken, waaronder 6 dolfinaria, houdt zeezoogdieren voor shows. Bite Back benadrukt dat tientallen slimme, stressgevoelige dieren onder onnatuurlijke omstandigheden lijden voor commerciële doeleinden. De Belgische en Nederlandse afdelingen van de organisatie strijden al meer dan tien jaar tegen dit dierenleed.

Entertainment mogelijk zonder dierenleed

Na zich jarenlang op de dolfinaria te hebben gericht, wil Bite Back nu internationale steun vergaren en Aspro Parks aanzetten tot een beleid zonder dolfinaria. Ze wijzen erop dat Aspro met talloze pretparken aantoont dat entertainment mogelijk is zonder dierenleed.

Acties in Nederland en Spanje

Bite Back voert acties uit en sensibiliseert bezoekers bij het Boudewijn Seapark Dolfinarium. Daarnaast schrijft de actiegroep brieven naar het hoofdkantoor van Aspro in Madrid. Ook in Nederland en Spanje maken actievoerders hun eisen duidelijk, en ze zullen Aspro op verschillende manieren benaderen. De organisatie plant acties voor de vrijheid van dolfijnen gedurende dit en volgend jaar tegen de multinational.

Emile Beeckman