Nieuws

Bewe­ging Kli­maat­am­bas­sa­de’ ont­goo­cheld over ongun­stig advies voor wind­mo­lens in Ieper

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ieper is de lokale beweging 'Klimaatambassade' ontgoocheld over het ongunstig advies van de stad voor twee nieuwe windturbines langs de Noorderring. Aspiravi wil daar twee molens van 200 meter hoog bouwen. 

'Klimaatambassade' vindt de locatie perfect past met het visieplan van de stad. Patrick Verbrugge, Klimaatambassade Ieper: " De stad heeft in januari nog maar een visietekst gepubliceerd waarbij ze
deze zone als meest geschikte in gans Ieper aanduidt om windmolens te zetten die aansluiten op het bedrijventerrein aan de Noorderring. Nu zien ze dat blijkbaar niet meer zitten. We zijn zeer verwonderd."

Ieper wil vooral de onlangs gekregen erkenning van de begraafplaatsen tot Unesco Werelderfgoed niet verliezen en wil meer onderzoek. Philip Bolle, schepen van Ruimtelijke Planning Ieper: "Ik mag het niet gedroomd hebben als schepen met bevoegdheid van onroerend erfgoed dat wij windmolens zouden inplannen waardoor die erkenning van Unesco Werelderfgoed zou worden ingetrokken. We geven dan ook een ongunstig advies omdat we een objectieve studie willen die de impact van windmolens meet op de begraafplaatsen maar bijvoorbeeld ook op het Belfort."

Nog andere aanvragen en plannen

Ieper telt momenteel 9 kleinere windturbines, allemaal op het regionaal bedrijventerrein. Naast de aanvraag van Aspiravi, wil ook Luminus drie windturbines bouwen langs de Noorderring in de buurt van de Veurnseweg. En ook Elicio heeft plannen voor bijkomende turbines.

2023-09-25 00:00:00 - "Respectloos": protest tegen plannen windmolens aan begraafplaatsen
Nieuws

"Respectloos": protest tegen plannen windmolens aan begraafplaatsen

De redactie