Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Met zestien op twintig en vier koksmutsen in de nieuwste Gault&Millau editie maakt de Brugse chef Bruno Timperman van Bruut deel uit van de West-Vlaamse culinaire top. Onverwacht is dat niet want hij prijkt al jaren als beste adres in Brugge op de lijst van 150 beste Europese restaurants.
Bruno heeft zijn eigen stijl. Eigenzinnig maar vooral origineel. Bruno Timperman: "We karamelliseren bijvoorbeeld bloemkoolgerechtjes om tot een bitter puntje te geraken. Om dan eigenlijk het verhaal te vertellen van de vroegere garnaalvisser op zee die veel koffie dronk en die bij het kookwater gooide van de garnaal."
"Mijn inspiratie komt een beetje van mijn mama die vroeger een grote mevrouw was in de wereld van parfum en make-up."
Bruno volgde nooit een officiële koksopleiding. Hij leerde de stiel aan het fornuis en koos altijd al om een eigen koers te varen. Als chef past hij in het rijtje toppers, die zich laten leiden door hun passie. "Mijn inspiratie komt een beetje van mijn mama die vroeger een grote mevrouw was in de wereld van parfum en make-up. Ik ben altijd opgegroeid met parfums. Koken is ook parfum en chemie. In feite doe ik een beetje
hetzelfde als mijn moeder vroeger. Het is toch dezelfde interesse. Het is gewoon op een ander gebied. Meestal vertrek ik vanuit parfum, jeugdsentiment, een kleur, een wijn."
Kenners spreken van een verborgen topadres. En toch is Bruno bekend over heel Europa. Voor veel toeristen staat naast de Vlaamse Primitieven tafelen bij Bruut op hun Brugse todo lijstje.