Sport

Wiels­be­ke hul­digt Gou­den Schoen Tes­sa Wullaert

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voetbalster Tessa Wullaert scoorde begin dit jaar al haar vierde Gouden Schoen. Zondagvoormiddag organiseerde Wielsbeke, de gemeente waar ze opgroeide, daarom nog een huldiging in het gemeentehuis. "Het went niet en ik apprecieer het dat de gemeente me blijft volgen, ook al woon ik nu ergens anders", vertelt Wullaert. 

De kapitein van de Red Flames streek in 2022 al de titel van ereburger op in Wielsbeke. "Net als ik helpen ze ook het vrouwenvoetbal op de kaart zetten en dat is superfijn", aldus Wullaert. Ze blonk onlangs nog uit met een hattrick tegen Hongarije. Volgende week weet ze welke landen België tegenkomt in de kwalificatiecampagne voor het EK in 2025. 

Ereburger in Wielsbeke en Harelbeke

Wullaerts familie woont nog in Wielsbeke en haar broer voetbalt voor het lokale team. Zelf verblijft de voetbalinternational niet al te ver in Stasegem bij Harelbeke. Die gemeente heeft besloten om haar binnenkort ook ereburger te maken. "Ik heb gecheckt bij Wielsbeke of ze daarmee wel akkoord gingen, maar ze waren heel positief", legt Wullaert uit. "Ik denk dat je zoiets gewoon niet kan weigeren. Het is een supergrote eer en ik kijk ernaar uit om Harelbeke verder op de kaart te zetten."

Robbe Wets