Sport

Wereld­kam­pi­oen zij­span­mo­tor­cross Van­lu­che­ne gehul­digd in Oostro­ze­be­ke: Ere­bur­ger en standbeeld’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Marvin Vanluchene en zijn Franse teamgenoot Nicolas Musset zijn op de Ginste in Oostrozebeke feestelijk onthaald als wereldkampioen zijspanmotorcross. Het is voor Vanluchene de tweede keer in zijn loopbaan dat hij wereldkampioen is. Oostrozebeke is erg trots op hem en wil hem voordragen als ereburger.

Marvin Vanluchene en Nicolas Musset zijn de nieuwe wereldkampioenen in de zijspancross. 5 jaar na de vorige titel mag Oostrozebeke opnieuw feesten. Frank Verbrugghe: "Ik heb zelf 40 jaar gecrost en ik weet wat Marvin daarvoor moet doen. Niemand kan beseffen hoeveel hij daarvoor moet opofferen."

Waanzinnig seizoen achter de rug

Van bij de aanvang hebben Marvin en Nicolas de leiding in het klassement genomen en hele seizoen hebben ze de kop niet meer afgestaan, ondanks de harde concurrentie. Met 6 grand prix-overwinningen is het een waanzinnig seizoen geweest voor het duo.

"In principe kan het niet veel beter", zegt wereldkampioen Marvin Vanluchene. "Op zandcircuits hebben we hier en daar een puntje laten liggen. Maar op zich was het zeker niet slecht. Een vierde plaats in een wedstrijd was ons slechtste resultaat dit jaar. Ik denk dat we over een heel seizoen heel tevreden mogen zijn."

"In principe kan het niet veel beter."

Wereldkampioen Zijspanmotorcross Martin Vanluchene

Ereburger & standbeeld

Oostrozebeke kondigt met trots aan dat Marvin voorgedragen wordt als ereburger van de gemeente. Twee keer wereldkampioen, dat maakt iedereen trots.

"We kunnen nog altijd niet geloven dat hij voor de tweede keer die titel heeft kunnen pakken. Het is de max. Papa is kampioen!", vertellen zijn partnerTessa & zoontje Bentley.

Grootvader Leon Vanluchene: "Hij doet mij een beetje na, hé. Ik ben ook kampioen van België geweest in de cross… in ’69."

En het gemeentebestuur wil ook graag een beeld van een zijspancrosser plaatsen als eerbetoon.

Stefaan Six
Andy Debo