Sport
 | update 

Exclu­sief: Nast­ja Claes­sens rea­geert op haar WNBA-selectie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Basketbaltalent Nastja Claessens uit Deerlijk is gedraft in de WNBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie voor dames. De 19-jarige Claessens werd als 30ste gekozen door de Washington Mystics, al lijkt een transfer nog niet voor meteen.

De basketdroom voor de 19-jarige Claessens blijft maar duren. Eerst versierde ze een mooie transfer van ION Basket Waregem naar Castors Braine. Later dat seizoen werd de power forward de eerste speelster die zowel Belofte als Speelster van het Jaar werd in België. Afgelopen nacht volgde dan de klap op de vuurpijl voor Claessens. Tijdens de WNBA-draft werd ze als 30ste door de Washington Mystics gekozen.

"Dit voelt zo onwezenlijk, maar ik ben zo blij."

Nastja Claessens
Nastja Claessens

Nastja Claessens met haar trofeeën voor Belofte van het Jaar en Speelster van het Jaar - © Belga

Draft

In zo’n draft kiezen de WNBA-teams speelsters uit het universitaire niveau, internationale competities of andere talentbronnen om toe te voegen aan hun team voor het komende seizoen. De teams die het afgelopen seizoen het zwakst presteerden, mogen dan het eerste kiezen. Wanneer een speelster gekozen wordt, dan beschikt de club voor een bepaalde tijd over de rechten van de speelster in kwestie.

IMG 7789

Eerst alles op Belgian Cats

Washington Mystics beschikt nu voor drie jaar over de rechten van Nastja Claessens. Als ze gaat basketballen in de Amerikaanse competitie, dan zal dat sowieso bij de Mystics zijn. De overstap naar de WNBA lijkt evenwel nog niet voor meteen. Claessens revalideert nog van een polsblessure en besloot samen met haar entourage om pas volgend jaar naar de Amerikaanse topcompetitie te gaan. Eerst wil de Deerlijkse zich nog focussen op de Olympische Spelen met de Belgian Cats.

360 archief picture 49554811 full
Sport

Belgian Cats: Waregemse Nastja Claessens blijft op de sukkel met polsblessure

"Ik ben er nu nog niet helemaal klaar voor. Ik kom uit een blessure, en dat is dus niet ideaal. Voor mij is het doel nu toewerken naar de Olympische Spelen, en daarvoor train ik nu ook. Dat is een dubbele droom: 1. de Olympische Spelen zelf en 2. een medaille. We moeten niet onderdoen voor die grote landen, en ik denk wel dat we bepaalde doelen mogen stellen", reageert Claessens. 

Bij de Mystics speelden eerder al Emma Meesseman en Kim Mestdagh. Julie Vanloo begint eerstdaags aan haar trainingskamp bij de Amerikaanse ploeg.

Nastja Claessens

© Belga

Celien Tanghe