Sport

Vol­ley­bal: Roe­se­la­re nog geen kam­pi­oen, zon­dag beslis­sen­de match in Maaseik

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt zondag een vijfde en beslissende confrontatie tussen Roeselare en Maaseik in de titelfinale van de Lotto Volley League. Roeselare liet de kans liggen om in eigen huis kampioen te spelen

Regerend kampioen Roeselare kon het in eigen huis afmaken, maar de West-Vlamingen moesten met 2-3 de duimen leggen voor de bezoekers uit Limburg. Die haalden het in de Tomabelhal met 25-19, 19-25, 26-24, 16-25 en 8-15. 

Maaseik had de eerste finalewedstrijd voor eigen publiek met 3-1 gewonnen, daarna was Roeselare twee keer aan het feest: 3-1 thuis en 0-3 in Maaseik. Zondag om 18 uur komt er een vijfde en beslissende titelmatch in de Steengoed Arena van Maaseik. 

Volley Roeselare

Roeselare, gecoacht door Steven Vanmedegael, mikt zondag op een vijftiende landstitel, de vierde op rij. Roeselare en Maaseik hebben sinds 1995 alle landstitels onder elkaar verdeeld. Roeselare veroverde in februari al de Beker van België, met winst in een finale tegen Menen. 

Eerder deze maand werd Seppe Rotty van Roeselare voor de tweede keer in zijn carrière, na 2022, uitgeroepen tot Speler van het Jaar op de Volleyproms. Hij won het referendum voor teamgenoot Simon Plaskie.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga