Sport

Mat­thieu Bon­ne blikt terug op zijn mis­luk­te wereld­re­cord­po­ging: Mira­kel dat ik nog zover ben geraakt”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

1038 kilometer lopen in 6 dagen en een derde wereldrecord binnenhalen op 1 jaar tijd. Het is Matthieu Bonne door omstandigheden niet gelukt. Tien dagen na de mislukte poging is hij intussen wat hersteld en hervat voorzichtig zijn normale training.

Na bijna 800 kilometer moest Matthieu Bonne de poging op zijn derde wereldrecord dit jaar stopzetten. Het weer was allesbehalve optimaal en ook had hij zijn been bezeerd. En dat blijkt nu ook een spierscheur. Maar het is de longontsteking die de Bredenaar de das omdeed.

Zelf noemt hij het een mirakel dat hij nog zo ver liep: “Het was moeilijk om op tempo en wereldrecordschema te blijven. De vrijdagmorgen begon het slaaptekort te wegen. Ik begon de piste dubbel te zien en duizelig te worden. Ik heb geprobeerd om door te zetten, want ik wou dat wereldrecord natuurlijk. Op een bepaald moment ben ik gaan liggen naast de piste en wist ik dat het erop zat. Hadden we geweten dat het zo erg was, waren we wellicht al vroeger gestopt. Maar ik dacht nooit aan een longontsteking.”

Mathieu Bonne
Sport

Wereldrecord ligt aan diggelen: Matthieu Bonne moet met longonsteking nacht in ziekenhuis blijven

Toekomstplannen

Over wat de toekomst brengt, blijft Matthieu Bonne zoals steeds vaag: “Een aantal jaar geleden heb ik ook twee pogingen nodig gehad om de Belgische kust af te zwemmen... Een mislukte poging maakt voor mij enkel maar het vuur groter en groter... Misschien is dat nu ook wel het geval...”

"Een mislukte poging maakt voor mij enkel maar het vuur groter en groter... Misschien is dat nu ook wel het geval...”

Matthieu Bonne, ultraloper

Afwachten wat zijn lichaam zegt en eerst herstellen. De fysieke tol van de 793 km, trouwens wel een Belgisch record, is niet verteerd. Afgelopen jaar haalde Bonne wel al een wereldrecord fietsen en zwemmen.

Stefaan Kerger
Jonas Debrouwere