Sport

Wereld­re­cord ligt aan dig­ge­len: Mat­thieu Bon­ne moet met long­on­ste­king nacht in zie­ken­huis blijven

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Slecht nieuws voor Matthieu Bonne. Hij is momenteel in het ziekenhuis voor een medische check-up. Volgens zijn manager is het wereldrecord niet meer haalbaar.

Rond 8 uur deze ochtend voelde Matthieu zich plots helemaal leeg en gaf aan het tempo niet te kunnen volhouden. Hij had toen bijna 800 kilometer op de teller. Bonne werd meteen naar het UZ Gent overgebracht voor een medische check-up. Het medisch team heeft daarop beslist om de ultrasporter een nacht ter observatie in het ziekenhuis te houden. Door de koude wind heeft hij vooral veel last van zijn luchtwegen en zijn longen. "Hij heeft wel een longontsteking, hij krijgt daar nu antibiotica voor. Nu ligt alle focus op slaap inhalen. Sinds hij in het ziekenhuis aangekomen is hij aan het slapen, behalve de momenten dat ze onderzoeken gedaan hebben", zegt manager Matthias Lievens. 

Daarmee komt dus een einde aan de recordpoging. De teller blijft dus op 1983 rondjes of 793,2 kilometer. "Op dit moment valt de klap mee, omdat hij toch echt wel beseft dat het de externe omstandigheden die ervoor gezorgd hebben. Hij heeft al een paar keer herhaald dat hij voelt dat het mogelijk was", besluit Lievens. 

Mathieu Bonne
Sport

Ultrasporter Mathieu Bonne gaat voor wereldrecord in 'Six Days Race'

Matthieu Bonne
Celien Tanghe