Sport

Twee jaar kei­hard voor gewerkt”: baan­wiel­ren­ster Nic­ky Degren­de­le blikt voor­uit op eer­ste Spelen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Nicky Degrendele uit Varsenare is een van de vier West-Vlaamse wielervrouwen die zich mogen opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Degrendele mag op twee nummers haar medailledroom najagen en daar blikten we al even op vooruit.

“Dat je naar de Spelen mag, dat is niet iets kleins. Ik heb er twee jaar keihard voor gewerkt met de steun van de ploeg, de familie.” Aan het woord is Nicky Degrendele, apetrots en meer dan ooit klaar voor haar eerste Olympische Spelen.

2018-03-04 00:00:00 - Nicky Degrendele wereldkampioene keirin

Topniveau

De baanwielrenster is nog maar 27 maar heeft al heel wat pistekilometers op de teller en enkele mooie resultaten. Na een aantal moeilijke jaren, onder meer door een val op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines, is Degrendele weer op topniveau met een 5de plaats op het WK in Glasgow en een 4de plaats op het EK in Apeldoorn.

“Er is al heel wat gebeurd de voorbije jaren. Sinds die eerste medaille bij de elite hebben we al twee WK-medailles, waaronder de titel. Er is dus heel wat ervaring, heel wat ups en downs. Maar hier staat een wijzere persoon en wijzere coureur”, vertelt Degrendele.

2014-09-14 00:00:00 - Pistelady Degrendele wil medailles op de spelen in Tokio

Keirin & sprint

Degrendele staat dan ook met vertrouwen aan de start van de Keirin, haar favoriete onderdeel. Al houdt ze haar voeten wel stevig op de grond.

“We hebben goed gewerkt, daar kan ik veel vertrouwen uit putten. Als ik nu mezelf ga opfokken dat het de Olympische Spelen zijn, dan kan ik even goed lekker thuis blijven om in de zetel te kijken.”

“We hebben goed gewerkt, daar kan ik veel vertrouwen uit putten."

Nicky Degrendele, baanwielrenster

Ook aan de sprint wil Degrendele met die ingesteldheid meedoen. Voor inspiratie hoeft ze niet ver te kijken, met een wereldster als Lotte Kopecky als landgenote.

“Lotte doet de wegrit en als ze daar een medaille kan halen, en die motivatie en inspiratie kan meepakken naar de piste, dan kunnen wij allemaal ons beste beentje voorzetten, en misschien wel onverwachte dingen leveren”, besluit Nicky Degrendele.

2020-01-27 00:00:00 - Degrendele vierde in keirin WB Milton
Jeroen Sap
Celien Tanghe