Sport

Tedes­co neemt met De Kete­lae­re én De Cuy­per twee West-Vla­min­gen mee naar EK

Maxim De Cuyper

© Belga

Bondscoach Domenico Tedesco neemt met Charles De Ketelaere en nieuwkomer Maxim De Cuyper twee West-Vlamingen op in zijn groep voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Hans Vanaken valt uit de selectie. 

Omdat Arthur Theate (enkel) door blessures wat twijfelachtig is, is de spoeling op de linksachter eerder dun. Daarom kwam Maxim De Cuyper, samen met Olivier Deman, in beeld, maar uiteindelijk krijgt de Bruggeling de voorkeur. 

"We volgden De Cuyper al meer dan een jaar. We hadden nog nooit de kans om hem hier mee te nemen, door de grote concurrentie. Maar de situatie van Deman is wat veranderd en op dit moment is De Cuyper in een betere vorm", klinkt het bij Tedesco. 

Voor De Cuyper is het de eerste selectie bij het A-elftal van de Rode Duivels. 

Openingsmatch op 17 juni

Vrijdag (31 mei) verzamelen de Rode Duivels in Tubeke voor de start van de voorbereiding. Voor het vertrek naar Duitsland op 12 juni staan in het Koning Boudewijnstadion in Brussel nog twee oefenduels gepland, tegen Montenegro (5 juni) en Luxemburg (8 juni). De Rode Duivels openen hun EK op 17 juni in Frankfurt tegen Slovakije. Aansluitend speelt het team van Tedesco op 22 juni in Keulen tegen Roemenië. De Belgen sluiten groep E af met een wedstrijd op 26 juni in Stuttgart tegen Oekraïne.

Belga
Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.