Sport

Stan Dewulf geniet na van zege in Parijs-Roubaix

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het wielervoorjaar mag dan bij ons al een tijd achter de rug liggen, de beloften reden gisteren hun editie van Parijs-Roubaix. Met een West-Vlaamse winnaar: Stan Dewulf uit Stavele.

De renners van Lotto - Soudal U23 won de helleklassieker na een sprintzege. Op de Velodroom van Roubaix liet hij de Nederlander Julius Van den Bergh achter zich. Dewulf mag je best al een kasseivreter noemen. Bij de juniores werd hij eerder al derde in Parijs-Roubaix. Bij de beloften mag hij nu dus de kassei in de lucht steken. Het is voor het eerst in 20 jaar dat een Belg bij de beloften dat mag doen!

Een indrukwekkende prestatie. Stan Dewulf maakt volgend seizoen wellicht de overstap naar de profs. Er wordt hem een mooie toekomst voorspeld, maar hij blijft vooral nuchter. De fiets moet trouwens even aan de kant nu, want Dewulf staat voor een aantal stevige examens.

What a victory for @Stan_Dewulf1! He wins Paris-Roubaix U23 after a sprint with Julius Van den Berg on the Velodrome in Roubaix! pic.twitter.com/Dmd8SolQMA

— Lotto Soudal U23 (@LS_U23) 27 mei 2018

Bart Coopman
Davy Vercamer