Sport

Stad hul­digt BC Oos­ten­de voor hun unseen thirteen’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

BC Oostende is deze middag gehuldigd door het stadsbestuur naar aanleiding van het dertiende opeenvolgende landskampioenschap, en de allereerste BNXT-titel. Een ongeziene hegemonie, die in schril contrast staat met de voetbalburen van KV Oostende. En het hoeft helemaal niet op te houden met die 'unseen thirteen', al hebben ze nog geen slogan verzonnen voor een veertiende opeenvolgende titel.

Johan Verborgh, voorzitter BC Oostende: "Hoe hou je de honger groot ? Het is alles samen. Ik moet eerst verwijzen naar de coach, maar het is alles samen: het team, de medewerkers, het bestuur, onze yellow wall van supporters, de sfeer die er heerst. Het zit in ons DNA om te winnen."

"Het zit in ons DNA om te winnen."

Johan Verborgh

En winnen, dat blijven ze dus maar doen, al dertien jaar lang. Met een constante, coach Dario Gjergja en zijn assistent Thierry Declercq. Gjergja ziet zijn andere assistent Gaelle Bouzin naar Nederland vertrekken. Dario Gjergja: "Je moet gelukkig zijn voor hen als ze een kans krijgen om hogerop te raken. Sommige mensen blijven voor altijd vrienden, anderen verraden je. Dat is nu eenmaal het leven."

BCO - titel 13
Sport

BC Oostende pakt 13de landstitel op rij na thriller tegen Antwerp Giants

Icoon

Voor dit icoon is het afgelopen. Net na zijn 38ste verjaardag zegt Sam Van Rossom het basket vaarwel, voorlopig toch. "Die poort is niet toe, die poort staat ook niet open. Momenteel neem ik het zoals het komt. Ik ga wel dingen blijven doen die gelinkt zijn aan basket. Om nu te zeggen dat ik meteen weer dagdagelijks in het basket ga springen, is te vroeg."

De queeste naar nummer 14 begint op 14 september, met een thuismatch tegen Charleroi.

Jeroen Sap