Sport

Parijs-Rou­baix: Lam­pa­ert en Van­mar­c­ke hopen het de favo­rie­ten moei­lijk te maken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er is niemand die sneller over de kasseien kan rijden dan Sep Vanmarcke. Jammer genoeg is dat geen garantie om Parijs-Roubaix te winnen, maar Vanmarcke is wel een van de mannen die Van Aert en van der Poel het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Ook Yves Lampaert hoopt daarop, net als zijn ploeg Soudal-Quick.Step die nog niet het fijnste voorjaar achter de rug heeft. "Ik verwacht een heel open koers", zegt Lampaert. "Ik denk dat andere ploegen dat ook nastreven. Ik denk dan aan Jumbo en Alpecin. Het is te hopen dat die twee teams snel enkele mannetjes moeten opsouperen in aanloop naar de finale. We gaan onze tactiek aanpassen. De vorige jaren namen we altijd de wedstrijd in handen. Nu dus niet. We gaan het doen zoals in de Ronde van Vlaanderen. Deze Parijs-Roubaix is een koers die me het best van allen ligt. Ik heb de finale al enkele keren gereden. Het doet dromen van meer. Ik hou ervan om over kasseien te rijden."

"Bovendien moet er tactisch gereden worden. Parijs-Roubaix is een combinatie van verschillende factoren. Het is niet altijd de sterkste renner die wint. Je kan deze koers controleren maar je hoeft niet te wachten tot de laatste kasseistrook om de favorieten eraf te rijden. Of wij dit seizoen achter de feiten lopen? Wij zijn toch niet de enigen, denk ik? We missen misschien een absolute kopman om de anderen pijn te doen."

Je moet er ook natuurlijk de benen voor hebben om de koers aan te voelen. Sep Vanmarcke voelt zich alvast in zijn sas op de kasseien. Zijn kansen zijn hier een pak groter dan in Vlaanderen. Maar de kasseien liggen er verraderlijk bij, met flink wat modder en water. Dirk Demol: "De Ronde is een stuk explosiever. Dan heb je stukken waar het naar beneden gaat, en je kunt recupereren. Hier moet je blijven gaan, en dat ligt Sep veel meer. Hij is in vorm, dat heeft hij de jongste weken bewezen. Ik denk het, zijn uitslagen liegen er niet om. Zesde in Nokere, tiende in de Omloop, derde in Wevelgem, in de Ronde was hij vierentwintigste. Maar ok, het explosieve was er misschien niet, maar voor zondag heb ik er vertrouwen in dat hij zich kan mengen."

 

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.