Sport
 | update 

Oos­ten­de grijpt tegen Patro Eis­den drie levens­be­lang­rij­ke punten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing.

Zowel voor Patro als voor Oostende was een zege broodnodig. De Maasmechelaars maken nog kans op promotie, voor Oostende loerde de degradatie. Op doelpunten was het dan ook niet lang wachten. Siebe Dewaele liet eerst nog na om Oostende vanop de stip op voorsprong te zetten, maar aan de overzijde lukte het Patro-verdediger Simon Bammens in minuut 17 wel om het openingsdoelpunt tegen de netten te werken. Oostende zette de scheve situatie echter nog voor de rust recht. Spitsenduo Mohamed Berte en David Atanga boog de achterstand om in een 1-2-voorsprong.

Cruciale zege

Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam nog verandering in de score nadat de scheidsrechter Oostende een tweede penalty toekende. Maxime D'Arpino (85.) zette de elfmeter dit keer wel om. De bezoekers beleefden nog een spannend slot nadat Patro via een treffer van Stefan Ingi Sigurdarson (90.+3) nog kwam aansluiten, maar trokken de cruciale zege uiteindelijk wel over de streep. 

Oostende staat dankzij de overwinning slechts een puntje boven de degradatiestreep en voetbalt komende vrijdag tegen hekkensluiter SL16 om het behoud in de tweede klasse. 

Belga
Celien Tanghe