Oos­ten­de demon­streert in eer­ste duel met Neder­land­se ploeg

Khalilahmadbcoostende2024belga

Archief

Op de eerste speeldag van de crossborderfase van de Elite Gold in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie, heeft Oostende zaterdag een ruime zege (74-97) geboekt bij Weert. De Kortrijk Spurs leden in de Elite Silver een nederlaag bij Den Helder (82-73).

In Weert kon Oostende rekenen op een beresterke Khalil Ahmad, die 37 punten liet optekenen. Bij de rust leidde de kustploeg al met 33-61. De Belgische kampioen controleerde in de tweede helft. In de Elite Silver moest Kortrijk ondanks het domineren van de rebound (27-36) zijn meerdere erkennen in Den Helder nadat het drie quarters aan de leiding had gestaan. De West-Vlamingen leden te veel balverlies (20).

Bergen wint, Charleroi verliest

Kortrijks concurrent Bergen was te sterk voor Leeuwarden (92-106 na verlenging) Bij de rust leek Bergen al een geruststellende voorsprong (43-51) beet te hebben tegen Leeuwarden. Uiteindelijk kwam er toch een verlenging aan te pas (87-87). De Henegouwers waren daarin heer en meester. Conley Garrisson was goed voor 28 punten en 8 assists. Charleroi ging in Elite Gold met 70-45 onderuit bij Leiden. Het keek bij de pauze al tegen een 33-21 achterstand aan. Enkel Nathan Kuta haalde de 10 puntengrens (bovenop 10 rebounds).

Belga