Sport

Omroe­per in Thes­sa­loni­ki was West-Vla­ming én Club Brugge-fan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Opvallend nieuwsje in de rand van de match van gisteren tussen Club Brugge en POAK: één van de stadionomroepers gisteravond was een West-Vlaming: Pieter Derluyn uit Izegem.

Derluyn woont al 20 jaar in Griekenland en geeft er Engelse les. En wat het extra speciaal maakt: Pieter is ook supporter van Club Brugge. Hij was gevraagd omdat hij Nederlands spreekt. Het was een spannend moment, zeker omdat het ook de eerste keer was. Pieter Derluyn: “Ja, dat moet ik echt wel zeggen. Ik was nerveus. Niet noodzakelijk voor de match zelf. Maar het is de eerste keer dat je voor een publiek van 28.000 mensen spreekt. Ze zien je natuurlijk niet, dus dat is geen probleem, maar mijn hartslag ging toch wel de hoogte in.”

Ook in de finale?

En misschien blijft het niet bij deze ene keer, want de finale van de Conference League is ook in Griekenland, in Athene. Pieter Derluyn: “Daar hebben ze andere mensen voor. Ze hebben daar genoeg Belgen, denk ik. Maar ik zou het heel leuk vinden. Mochten ze me bellen, dan ga ik onmiddellijk.”

Jutgla Club Brugge PAOK
Sport

Club Brugge schrijft Belgische geschiedenis in Europa, na een soevereine zege tegen PAOK

Davy Vercamer
Ben Storme