Sport

Film over avon­tuur van ultra­s­por­ter Mat­thieu Bon­ne gaat in pre­mi­è­re op Film­fes­ti­val Oostende

2022-05-13 00:00:00 - Straf: Matthieu Bonne pakt record: 8 triatlons op 8 dagen!

Ultrasporter Matthieu Bonne uit Bredene heeft zonet "groot nieuws" aangekondigd. Geen nieuwe uitdaging, wel de verfilming van zijn 8 triatlons op 8 dagen op de Canarische eilanden van vorig jaar. Dit jaar vestigde hij ook al twee wereldrecords. 

'8ISLANDS' gaat op 27 januari in première op het filmfestival van Oostende, dat kondigt Bonne aan op Instagram. Vorig jaar finishte hij acht volledige triatlons in acht dagen op de acht officiële Canarische eilanden. Ofwel: 30 km zwemmen, 1440 km fietsen en 337 km lopen.

De verplaatsing tussen de eilanden gebeurde op een zeilboot. Het hele avontuur werd op beeld vastgelegd door filmmaker Klaas Backers. Tickets zijn beschikbaar vanaf 21 december via Filmfestival Oostende.

"Mensen inspireren"

Matthieu Bonne zit niet stil. Dat bevestigen zijn twee wereldrecords dit jaar. Zo fietste hij eind maart 3.619 km in Arizona, Verenigde Staten en zwom hij 131 km in Griekse wateren, in net geen 61 uur tijd.

Volgens Bonne is het zijn manier om anderen te inspireren.

2023-09-02 00:00:00 - Bekijk: Matthieu Bonne zet na 131 kilometer voet aan land
Sport

Bekijk: Matthieu Bonne zet na 131 kilometer voet aan land

Erkenning

Zijn straffe uitdagingen worden ook erkend. Bonne werd vorig jaar officieel ereburger van Bredene en kreeg dit jaar de Kristallen Waterdruppel van de gemeente.

Hij is ook nog eens genomineerd voor een Gouden K, de awards van VRT-programma Ketnet voor ‘held van het jaar’.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere