Sport
 | update 

Nieu­we Club-coach Nic­ky Hay­en dankt voor­gan­ger Dei­la op eer­ste persconferentie

Nicky Hayen

© Belga

Nicky Hayen sprak donderdag voor eerst de pers toe als trainer van Club Brugge. De 43-jarige Limburger nam begin vorige week het roer over bij blauw-zwart na het ontslag van Ronny Deila. Hayen wilde niet alles van de voorbije maanden overboord gooien en dankte de Noor.

Hayen coachte dit seizoen Club NXT in de luwte van de Challenger Pro League, maar werd net voor de start van de Champions' Play-offs overgeheveld naar de eerste ploeg. "Dat was niet raar", opende Hayen donderdag zijn persbabbel. "Ik ben juist heel fier en blij dat Club in mij gelooft. Ik heb vorig jaar ook al ervaring opgedaan, als assistent van interimcoach Rik De Mil. Dat was toen ook in de play-offs. Ik ken een groot deel van de groep al. Dat gaf rust en vertrouwen. Ik ben niet nieuw hier."

"Hongerig naar de play-offs"

Hayen wilde ook niet meteen alles veranderen. "Ik heb de voorbije twee weken veel gesproken met de spelers individueel. Wat was er goed bij de vorige coach? Wat zijn werkpunten? Hoe voelen ze zich? Ik heb mijn principes stap voor stap uitgelegd, de manier waarop ik wil spelen. Het was belangrijk dat de vorige coach hier nog afscheid heeft genomen. Het siert hem als mens dat hij in de groep heeft gezegd dat ik tot de laatste dag heel loyaal naar hem toe ben geweest. Dat was een heel belangrijk teken naar de spelers."

"Ze hebben de voorbije twee weken een goede mindset getoond. Dat stemt me heel tevreden. Ze zijn mee in ons verhaal. De jongens hebben dit seizoen al 49 matchen gespeeld, er is dus wel vermoeidheid, maar ze hebben laten zien erg hongerig te zijn naar de play-offs", besluit Hayen. 

Belga