Sport

KVK-coach Glen De Boeck out na amper twee maanden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk heeft zijn coach Glen De Boeck (52) opzij geschoven. Dat is bevestigd aan onze redactie. De Antwerpenaar was sinds oktober aan de slag en volgde Edward Still op. Het verlies tegen RWDM in de achtste finales in Beker van België was de druppel. Assistent Joseph Akpala neemt voorlopig over.

De Boeck kon in negen wedstrijden als hoofdcoach van Kortrijk slechts twee keer winnen, het competitieduel tegen Club Brugge (1-0) en de bekerpartij bij tweedeklasser FCV Dender (1-1 na pen. 4-5). De club staat na zestien speeldagen op de laatste plaats in de Jupiler Pro League, met tien punten.

Gisteren had KV Kortrijk in zijn achtste finale 80 minuten het betere van het spel, maar kon zijn schaarse kansen niet afmaken. Een uitgekookt RWDM had aan een tegenaanval genoeg om de kwalificatie voor de kwartfinales binnen te halen: 0-1.

Na de match tegen RWDM kwam het nog tot een confrontatie tussen De Boeck en de supporters van KVK.

20231205 210734
Sport

Uitgekookt RWDM wipt moedig KV Kortrijk uit de beker

De Boeck was in 2017 al eens trainer van Kortrijk, en stond ook toen voor een moeilijke opdracht. Bij zijn aanstelling in oktober sprak hij de ambitie uit om de play-off 1 te halen. "Ik weet nog, de vorige keer werd ik uitgelachen door de mensen van het bestuur dat ik die clausule in mijn contract wilde, maar op vijf minuten na waren we gekwalificeerd voor Play-Off 1", zei hij toen. 

Maar dat zal hij dus niet overdoen.

Vestimentaire keuzes

De Boeck verscheen de afgelopen wedstrijden in enkele opvallende jassen langs de zijlijn. Z’n vestimentaire keuzes waren de voorbije weken voer voor verschillende krantenartikels en podcasts. Tot onvrede van De Boeck zelf. “Ik wil beoordeeld worden op m’n werk als trainer, niet op welke jas, jeansbroek of schoenen ik draag”, beet De Boeck van zich af.

Enkele supporters besloten hun trainer toen op een ludieke manier te steunen. Een tiental jongens verscheen met een gelijkaardige zilverkleurige jas in de spionkop.

De redactie