Sport

KV Oos­ten­de neemt drie pun­ten mee bij (voor­lo­pig) lei­der Zul­te Waregem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Oostende heeft aan de Gaverbeek de perfecte hold-up gepleegd: drie punten, netjes meegenomen bij leider Zulte Waregem na een heerlijke volley van Maxime D'Arpino. Essevee monopoliseerde de bal en kreeg kansen, maar wie wil winnen moet scoren. 0-1. KVO pakt (nog maar) zijn tweede zege. Essevee heeft stilaan een thuiscomplex.

Essevee de kansen en de bal, KVO het doelpunt

Zulte Waregem KV Oostende

Zulte Waregem begon als leider aan de wedstrijd en presenteerde zich ook zo. De mannen van coach Euvrard hadden hun jongste thuiswedstrijd gewonnen en net Cercle uitgeschakeld in de beker. Essevee vertaalde dat zelfvertrouwen in balbezit en ook in een karrenvracht doelkansen.

Maar ook KV Oostende had afgelopen week een nodige opsteker gekregen, met een 0-2-zege in de beker tegen Eupen. Ook een team uit 1A. De Kustboys hielden stand en sloegen in minuut 37 zelf genadeloos toe. Na een hoekschop nam Maxime D'Arpino de bal ineens op de slof. Een heerlijke volley, voorbij alles en iedereen: 0-1 halfweg. Essevee trok met een koude douche de kleedkamers in.

KV Oostende D Arpino

In de tweede helft verhevigde de thuisploeg nog de inspanningen. Zulte Waregem monopoliseerde nu de bal. Al stelde Essevee zich zo ook kwetsbaar op voor counters van KVO, dat daar niet van profiteerde. Onder meer Zinho Gano en Jelle Vossen kregen mooie kansen maar ze konden de netten niet doen trillen. Het bleef zo 0-1.

Stilaan een thuiscomplex voor Essevee, KVO klimt uit het dal

Zulte Waregem blijft wel na elf speeldagen aan de leiding staan in de Challenger Pro League. Al kunnen Lommel en ook Beerschot (met een wedstrijd minder gespeeld tegen rode lantaarn Jong Standard) over Essevee wippen.

Op verplaatsing lijkt het allemaal wel best te lukken voor Zulte Waregem (13 op 15 is haast vlekkeloos). Het is vooral in de eigen Elindus Arena dat het schoentje knelt. Het is al de derde thuisnederlaag op zes wedstrijden. Ook Francs Borains en Club NXT graaiden de zege mee aan de Gaverbeek. Wat zorgt voor een magere 7 op 18.

Zulte Waregem Vincent Euvrard

KV Oostende maalt er allemaal niet om. Na twee gelijke spelen tegen Dender en Patro Eisden, en na de kwalificatie voor de beker, kan Oostende nu eindelijk een tweede competitiezege bijschrijven. Op elf wedstrijden is dat nog altijd erg pover.

Maar KVO heeft voor het eerst dit seizoen drie wedstrijden op rij niet verloren en pakt 5 op 9. Het staat nog steeds veertiende, maar er is wel aansluiting met de buik van het klassement. Een mens leeft van hoop...

Bart Coopman