Sport

REAC­TIES: KV Kort­rijk troeft Lom­mel met 0 – 1 af en ver­groot kans op behoud

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk heeft zondagavond in de heenwedstrijd van de barrages om een plaats in de hoogste voetbalklasse met 0-1 gewonnen van Lommel SK. Het bezorgt zichzelf zo de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd, volgende week zondag in het Guldensporenstadion. 

Kadri bracht de bezoekers na dertien minuten op voorsprong in het Soevereinstadion. Hij dwong een penalty af en zette die vervolgens feilloos om.

Kansen in slot

Na de pauze, in de gietende regen, liet Isaak Davies op het uur de 0-2 liggen. De Welshe spits miste een grote kopkans. Het was een van de schaarse uitgespeelde mogelijkheden. Lommel was gevaarlijk via Arthur Sales maar op diens pegel stond KVK-doelman Pirard pal.

In de slotfase waren er voor beide doelmonden nog enkele hete standjes maar de 0-1 bleef op het bord. Volgende week zondag (26 mei, om 13u30) volgt de terugwedstrijd in het Guldensporenstadion.

Eerder parcours

Kortrijk plaatste zich voor het dubbele barrageduel door als tweede te eindigen in de Relegation Play-off van de Jupiler Pro League. Het team van de IJslandse coach Freyr Alexandersson bleef daarin RWDM en Eupen voor, die degraderen. Charleroi verzekerde zich als winnaar van het behoud.

Lommel, getraind door de Engelsman Steve Bould, won de finale van de Promotion Play-off in de Challenger Pro League tegen Deinze. Kampioen Beerschot en vicekampioen Dender hebben hun ticket voor 1A al beet.

Kadri zet vroege penalty om

Belga