Sport

KV Kort­rijk speelt zon­dag de fina­le der finales”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De finale der finales, zo omschrijft Kortrijktrainer Alexandersson de wedstrijd tegen Lommel van aanstaande zondagnamiddag. Overdreven is dat niet eens, want er hangt niks minder van af dan het behoud in eerste klasse. 

De Veekaa beschikt over de beste papieren, want zij wonnen de heenwedstrijd in Lommel met 0-1. Maar, zo waarschuwt iedereen binnen de club, dat betekent niet dat we gewonnen spel hebben. Lommel bleek ondanks het verlies een taaie klant. Dion De Neve, KV Kortrijk: “Lommel is zeker geen slechte ploeg, maar we wisten op voorhand wat hun spel was, en we hebben ons daaraan aangepast. Als we iets meer onze kansen afmaken,
hadden we twee of drie goals kunnen maken. Het is nu 0-1, maar we zijn wel in het voordeel."

Maar trainer Freyr Alexandersson sleep een vertrouwen in de ploeg, dat niet meer stuk kan, ondanks het hobbelig parcours. Abdoulaye Sissako hoopt op een extra cadeautje voor zijn verjaardag. ”Het wordt zeker een speciale dag. Mijn verjaardag, en de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Een speciale dag met een uitverkocht stadion. Ik hoop dat ze vol achter ons staan."

Belgakvklommel
Sport

REACTIES: KV Kortrijk troeft Lommel met 0-1 af en vergroot kans op behoud

12de man speelt cruciale rol

Het thuispubliek kan een cruciale rol spelen. Het Guldensporenstadion is uitverkocht met 900 Lommelfans, en 9.000 Kortrijksupporters. Freyr Alexandersson, trainer KV Kortrijk: "We willen allemaal maar één uitkomst. Die plaats in 1A najagen voor volgend jaar. En dan is het opdracht volbracht. Meer dan dat. Het is een ongelooflijk jaar geweest. Als we daarin slagen, wordt dat een ervaring voor mij en iedereen die we nooit zullen vergeten. We zitten in een situatie waar we van hebben gedroomd. We moeten nu die grote droom najagen, en het speciale laten gebeuren. Hopelijk zijn dromen geen bedrog. Dat hoop ik."

Jeroen Sap