Sport

KV Kort­rijk slikt zure neder­laag in degradatietopper

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk doet een slechte zaak in het klassement na 1-2 verlies tegen Westerlo. De thuisploeg had wel balbezit en de betere kansen maar twee rake tegenstoten van Westerlo laten Kortrijk eenzaam achter op de laatste plaats. Na de bekeruitschakeling en het trainersontslag een nieuwe domper voor de Veekaa. "Dit hakt erin, maar we moeten er blijven in geloven," klinkt het bij de spelers nadien.

KV Kortrijk begon aan het belangrijke degradatieduel zoals tegen RWDM: met balbezit en overtuiging. Maar doelrijpe kansen leverde dat niet op. 

Na een half uur had de thuisploeg de wedstrijd dus wel in handen, maar de eerste halve tegenstoot van Westerlo was raak. Een harde, verre voorzet werd door Frigan met een teen in de verste hoek gewerkt. 0-1, dat voelde als een koude douche.

Kortrijk reageerde toch met eindelijk een schot richting doel. Kadri trof de paal. Ook dat zit dan tegen bij een ploeg die moeilijk scoort.

Akpala wisselde een tegenvallende Ojo door Bruno. KVK startte wat aarzelend aan de tweede helft maar dreigde wel met een goed schot van alweer Kadri.

Vandenberghevuurpijl
KV Kortrijkdoelpunt Davies Bruno

Wedstrijd even stilgelegd, Davies scoort meteen

Een morrende supporter vond het nodig om een zwarte vuurpijl op het veld te gooien. De scheids legde de wedstrijd even stil, doelman Vandenberghe gooide de pijl rustig weg.

Meteen na de onderbreking sloeg Kortrijk toe. Bruno bereikte met een voorzet Davies en de kleine Welshman kopte de gelijkmaker binnen:1-1.

Kortrijk leefde weer. Kadri mikte een vrije trap in de kruising, Bolat kon maar net redden en tegen de lat tikken. Tweede keer het doelhout. De thuisploeg ging op zoek naar het winnende doelpunt, Avenatti werkte naast.

Daci geeft de doodsteek in minuut 88

Kortrijk liep echter, net als tegen RWDM, op een koud mes. Een tegenaanval van Westerlo leverde wel een doelpunt op in minuut 88. Vaesen knalde nog op de paal, Daci was goed gevolgd en scoorde de 1-2.

Kortrijk blijft zo alleen achter op de laatste plaats. Het pakt 1 op 9 tegen Mechelen, Eupen en Westerlo, dat nu al op vier punten staat.

KV Kortrijkontgoocheld
KV Kortrijk Vandenbergheontgoocheld

Dit doet pijn, maar we moeten er blijven in geloven"

De sfeer in de kleedkamer was na afloop bedrukt. " We waren beter dan de tegenstander, net als vorige dinsdag in de beker tegen RWDM. En toch kunnen we niet winnen. De ontgoocheling is enorm. We wisten dat we niet mochten verliezen. We hebben er ook voor gestreden. En toch staan we waar we staan. Het is al vaker zo geweest. Het is zo'n seizoen."

Toch blijft er nog hoop: "We moeten gewoon positief blijven. In voetbal kan het echt snel keren. Vorig seizoen hebben we ons ook kunnen redden. In de stand mag het verschil niet te groot worden. Met de nieuwe competitieformule is het nog niet gedaan. We moeten er voor de winterstop in geloven dat het tegen Genk, Cercle en Gent niet onmogelijk is."

Bart Coopman