Sport

Onge­lo­fe­lijk: KV Kort­rijk heeft dank­zij Eupen de bar­ra­ge­plaats beet

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk mag een enorme ruiker bloemen sturen naar het al gedegradeerde Eupen want door een zege van de Oostkantonners tegen RWDM pakt KV Kortrijk het barrageduel. Zelf verloor de Veekaa kansloos van Charleroi met 3-1. RWDM en Eupen degraderen, Kortrijk kampt met Deinze of Lommel om een plaats in 1A.

KVK begon op Charleroi al snel met een kans voor Davies, maar die bleef in het gras steken. Na tien minuten kreeg de Veekaa een grote waarschuwing. Heymans ging alleen op Pirard. Buiten de zestien kon die net genoeg hinderen: de bal ging naast.

In minuut twintig was het wel raak. De Neve haakte Bernier in de zestien en had geen bal mee. Heymans opende de score van op de stip: 1-0.

Nog voor de rust legde de thuisploeg de match richting een beslissende plooi. Op een snelle aanval kon Heymans Bernier bereiken die moederziel alleen de 2-0 voorbij Pirard legde. KVK moest zo halfweg al meer gaan hopen dat RWDM niet won. Of zelf driemaal scoren.

Na de rust bleef Charleroi komen. Guiagon rukte al snel op maar Pirard pareerde zijn schot. Toch werd er gejuicht bij de Kortrijksupporters want in Eupen had Nuhu de 1-0 gescoord. Het strohalmpje van KVK werd zo iets steviger.

Zelf dreigde Kortrijk via Kadri, die in een eerdere fase geen strafschop kreeg na een VAR check. Even later werd het 2-1. Kangwa zette heel netjes voor op Davies die in minuut 57 zo de aansluitingstreffer lukte: 2-1.

Maar een remonte zat er niet in. Pirard ging in de fout op een haalbaar afstandsschot van Mbenza en moest een hoekschop toestaan. Op die corner kon Sylla aan de tweede paal de 3-1 binnenleggen.

Maar dat maakte allemaal niets meer uit. RWDM nekte zichzelf met een own-goal en zakt samen met Eupen. Kortrijk speelt de barrages, de komende twee weekends, tegen Deinze of Lommel.

Bart Coopman