Sport

Knack Vol­ley Roe­se­la­re knokt zich naar zege tegen Leu­ven, Menen verliest

Knack volley

Foto Knack Roeselare via Facebook

Roeselare heeft woensdag op de vijfde speeldag van de Champion Play-offs van de Lotto Volley League een felbevochten zege behaald. De West-Vlamingen kwamen tegen Haasrode Leuven 0-2 achter, maar haalden het nog met 3-2.

Verder haalde Maaseik het van Aalst met 3-0 (25-20, 25-21 en 25-23). Borgworm versloeg Menen met 3-2 (25-18, 19-25, 12-25, 25-23 en 15-10).

In de stand staan Roeselare en Maaseik na vijf van de tien speeldagen in de Champion Play-offs aan kop met elk zeventien punten. Haasrode Leuven (derde met 11 punten) en Aalst (vierde met 10 punten) volgen al op ruime afstand. Menen (vijfde met 3 punten) en Borgworm (zesde met 2 punten) sluiten de rij.

Tien speeldagen

In de Champion Play-offs nemen de eerste zes ploegen na de reguliere fase van de competitie het tegen elkaar op in heen- en terugwedstrijden (in totaal tien speeldagen). De eerste twee teams uit de stand bepalen vervolgens in een grote finale wie de volgende landskampioen wordt.

Roeselare won vorig jaar zowel de beker als de landstitel en wil zijn topseizoen deze jaargang herhalen. De West-Vlamingen volgden zichzelf eerder dit seizoen alvast op als bekerwinnaar.

Belga
Ben Storme