Sport

Knack Vol­ley Roe­se­la­re is de gro­te favo­riet om zich­zelf op te volgen

Volley roeselare

Vertegenwoordigers van het Belgische volleybal hebben gisteren in de BOZAR in Brussel het nieuwe seizoen bij de mannen en de vrouwen voorgesteld. Roeselare pakte vorig seizoen de dubbel (beker en titel) en is dit seizoen opnieuw het team om in de gaten te houden bij de mannen.

"Het verleden behoort tot het verleden, want we starten het seizoen met een nieuwe ploeg en we moeten dus op een nieuwe basis starten", zei Roeselare-coach Steven Vanmedegael. "Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en deze ploeg zo ver mogelijk te brengen. Vorig seizoen heeft de hele club een ongelooflijke boost gegeven en het is duidelijk dat we op dat elan verder willen gaan", vertelde Vanmedegael verder.

"Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen."

Steven Vanmedegael

Internationals afwezig

Roeselare zag zijn voorbereiding wel onderbroken worden door de afwezigheid van enkele internationals, zoals de Red Dragons. Die zullen pas dinsdag terugkeren van het olympisch kwalificatietoernooi in China en de competitie gaat volgende week zondag al van start tegen Menen. "Het is duidelijk dat het niet optimaal is omdat we niet aan onze teamgeest hebben kunnen werken. Maar we maken er gebruik van om onze techniek en tactiek te verbeteren met de spelers die nu beschikbaar zijn."

Achter Roeselare zal Maaseik zoals ieder jaar een te duchten concurrent zijn voor de West-Vlamingen.

Ben Storme
Belga